Lasershooten : Tips en handleidingen

Zorg dat je goed voorbereid  bent op het lasershootenLees daarom de volgende handleidingen en tips om het lasershooten vlekkeloos te laten verlopen. Neem deze handleiding door samen met de andere begeleiders. Je voorziet best 1 begeleider per 8 spelers. Begeleiders kunnen ook gewoon meespelen, maar zorg er altijd voor dat een paar spelers het spel leiden (zodat de andere weten waar ze naar toe kunnen met eventuele vragen). Heb je nog vragen ? Contacteer ons dan via mail of telefoon!

Lees meer...


Wij geven altijd een korte uitleg als je het lasergame afhaalt in verhuurpunt Hasselt of Herent. In de andere afhaalpunten kun je lasergeweren afhalen, maar moet je de uitleg via deze website raadplegen.

Verbergen

Handleiding Phoenix lasergeweren

(Beschikbaar in verhuurpunten Aalst, BeerseBrugge, BrusselHasseltHerent, MerksemGent via levering)

Phoenix lasergeweren zijn makkelijk in gebruik. Ze zijn geschikt voor klein en groot (van 7 tot 99jaar). De laserguns hebben geen vesten nodig. Zowel de ontvanger als de zender zitten op het geweer. Je schiet met andere woorden niet op de tegenspelers, maar op hun lasergeweren.

Meer info over phoenix geweren

Handleiding

Phoenix lasergeweren

Anti-valsspeel systeem

Lazertag.be beschikt over Phoenix geweren MET en ZONDER anti valsspeel systeemVerhuurpunten Brugge, Gent, Brussel, Merksem, Aalst, Beerse hebben enkel phoenix geweren MET anti-valsspeel systeem. Reservaties in Herent, Hasselt en via levering kunnen kiezen tussen ZONDER of MET anti valsspeel systeem.   Meer informatie.

anti valsspelers lasergame

Handleiding BRX lasergeweren

(Beschikbaar in verhuurpunt HasseltHerent via levering)

brx lasergeweren


BRX lasergeweren zijn groter en nauwkeuriger dan Phoenix lasergeweren. Ze beschikken over een sensor op het geweer en een hoofdband met verschillende sensoren. Je kan dus iemand raken op zijn hoofd of op zijn geweer.

Als je iemand wilt raken moet je zeer nauwkeurig mikken met de telescoop die standaard op het geweer zit. Dit zorgt voor een zeer realistische spelervaring, maar ook een zeer moeilijk spel voor jongeren kinderen (geen aanrader voor kinderen jonger dan 13 jaar).

Meer info over BRX geweren

Handleiding

pdf download lasershooting manual klein

Handleiding anti-valsspeel systeem

Spelen niet alle spelers eerlijk? Gebruik dan het vergrendelsysteem om het aan en uit zetten van de geweren te blokkeren. Om de instellingen van het geweer te veranderen moet je namelijk het geweer uit en terug aan zetten.

Het vergrendelsysteem is een afstandsbediening waarmee je de  aan / uit knop van het lasergeweer kan blokkeren, een speler kan dus niet meer zelf zijn geweer aan of uit zetten. De afstandsbedieningen bestaan in verschillende maten en vormen. Ze hebben echter allemaal 1 of 2 knoppen waarmee je de lasergeweren kan vergrendelen en/of ontgrendelen.

Lees meer...

Het nadeel van het vergrendelsysteem is de tijd die er in kruipt. Om een eerlijk spel te bekomen, moet je nu alle lasergeweren op het begin van het spel vergrendelen. Op het einde van het spel moet je alle geweren ontgrendelen. Je kunt alle geweren tegelijktijd vergrendelen, dit laat alles snel en vlot verlopen. Test het vergrendelen zeker uit voordat je het spel speelt, zodat je spel snel en vlot verloopt.

Verbergen

anti valsspelers afstandsbedieningen

Phoenix geweren vergrendelen

pdf download anti valsspeel manual klein

Handleiding Falcon sensors

(Beschikbaar in verhuurpunt HasseltHerent via levering)

Falcon sensors zijn ontworpen door Lazertag.be om lasershooten nog leuker te maken. Je kunt falcon sensors gebruiken om 3 type spellen te spelen:

  • Zombie lasergames
  • Gebied verover spellen
  • Mijn/robot spellen

Falcon sensors worden aangeraden aan spelers die al vaker lasergames hebben gehuurd.

Handleiding

pdf download lasershooting manual klein

Tips voor het lasershooten

  • Voorzie genoeg begeleding

Wij raden 1 begeleider aan per 8 spelers. Zorg dat de begeleiders al even op voorhand de tijd hebben genomen om de lasergeweren uit te testen. Als je de lasergeweren uittest door de week, kun je ons steeds contacteren met vragen.

  • Reset het geweer als het plat is/ gek doet

Opgepast dit is enkel van toepassing bij lasergeweren die werken met een vergrendelsysteem!

Wilt het lasergame niet meer opstarten of vergrendelen? Steek de plug (de aan de vergrendel afstandsbediening hangt) dan in de poort van het lasergeweer en zet het lasergeweer uit.

  • Doof de lichten als je binnen speelt

Sommige soorten verlichting (vooral TL buizen) storen de lasergeweren. Speel je in een sporthal of binnenhuis doe dan ook altijd de verlichting uit!

  • Herlaad de kogels 1 keer om de 5 minuten

Alle lasergeweren zijn uitgerust met een energie besparingssysteem. Herlaad je de kogels van het lasergeweer niet om de 5 minuten, dan valt het geweer uit! Dit is vooral belangrijk als je de lasergeweren op voorhand wilt klaar maken. Dit gaat alleen maar als je elke 5 minuten de kogels herlaad.

  • De begeleiders stellen de geweren in

Als iedereen zelf zijn geweer instelt, is de kans groot dat iemand een foutje maakt. Laat de begeleiders alle geweren instellen en hierna overhandigen aan de deelnemers.

  • Maak duidelijke regels

Maak op het begin van het spel duidelijke regels. Wat mag en wat mag niet? Spreek ook af tot waar het speelveld loopt (vooral in grote bossen).

  • Zorg voor variatie in je spel

Bekijk op voorhand enkele spel ideeën en kies er een paar uit die je leuk lijken. Door te variëren maak je het spel tof voor iedereen!