Laser game spel ideeën

Je kunt gemakkelijk elke leeftijd 90 min bezig houden met een laser game! Als je varieert in je spel wordt dit nooit saai. Kinderen tussen de 7 en 16 jaar kun je gemakkelijk een hele namiddag bezig houden (+- 4 uur ). Om een hele namiddag te vullen met een laser game speel je best verschillende spel scenario’s. Hier vind je alvast enkele spel ideeën.

Variëren is dus de boodschap om tot een leuk lasergame te komen.

Tip: Maak bij het begin van een spel duidelijke regelsDuidelijke regels zorgen voor een duidelijk en leuk spel.

lasergame verjaardagsfeest

Spel ideeën

Iedereen tegen iedereen laser game

In dit spel zijn er geen teams. Iedereen is iedereens vijand. De speler die als laatste overblijft, wint. Als je bent uitgeschakeld moet je aan de kant van het spel wachten tot de laatste speler overblijft. Stel de lasergeweren in op 25 levens zodat het spel niet te snel afgelopen is voor sommige spelers.

Tijdsduur
Tijdsduur

Korte laser games van +- 10 min

benodigdheden
Benodigdheden

Meisjes spelen een lasergame
vrijgezellen lasergame

Naam turven lasergame

Dit spel is hetzelfde als het iedereen tegen iedereen lasergame. Het enige verschil is dat niemand langs de kant moet wachten tot het spel afgelopen is.

Maak op het begin van het laser game een blad met alle spelersnamen. Trek een streepje achter de naam van de speler als deze uitgeschakeld is, hierna mag de speler gewoon terug mee doen (geweer opnieuw instellen). Na een half uur of een uur (zelf te bepalen) roep je alle spelers. De speler met het minste aantal turven achter zijn naam is de winnaar.

Tijdsduur
Tijdsduur

Lang laser game van 30 min of 1 uur

benodigdheden
Benodigdheden

Begeleid de VIP lasergame

Dit is een spel in 2 teams. 1 team moet een VIP begeleiden naar een veilig eindpunt. Het andere team probeert deze VIP uit te schakelen. De VIP heeft een lasergeweer, maar mag zelf niet schieten (Het geweer doet enkel dienst als doelwit). De VIP mag enkel bewegen als hij wordt vastgepakt en begeleid door zijn team. Goed samenwerken is dus de boodschap!

Tijdsduur
Tijdsduur

Een laser game van ongeveer 15 min

benodigdheden
Benodigdheden

lasergamen op de scouts
meisje met een lasergeweer

Eén (of meer) tegen allen

In dit type lasergame worden de teams ongelijk verdeeldTeam 1 bestaat slechts uit een paar spelers, maar hebben elk 25 levens. Alle andere spelers zitten in team 2 (Dit is een veel groter team), maar ze hebben slechts 10 levens. Kan het kleine team het volhouden tegen zo een overmacht? Dit is een leuk spel om te spelen als er een groot leeftijdsverschil is (Bijvoorbeeld de papa’s tegen hun zonen).

Tijdsduur
Tijdsduur

Lang laser game van 30 min of 1 uur

benodigdheden
Benodigdheden

Hunger games

In dit spel worden alle geweren in het midden van een veld op een lijn gelegd. Alle geweren worden opgestart in solo modus (iedereen tegen iedereen) met 25 levens. Alle spelers gaan in een grote cirkel rond de laserguns staan met hun ruggen naar de geweren. Als de spelleider 1 maal fluit rennen alle spelers naar de geweren en nemen er een. Hierna moeten ze weer zo snel mogelijk wegrennen met het geweer, het spel is namelijk begonnen en er mag worden geschoten op elkaar!

Lees meer...

De spelers moeten elkaar uitschakelen maar mogen ook tijdelijke vriendschappen sluiten met andere spelers (ook al staan de geweren op solo, vormen ze tijdelijke teams en proberen ze de andere spelers uit te schakelen). Het spel is gedaan als slechts 1 speler overblijft.

Hou er rekening mee dat een laser geweer na 5 minuten uitvalt als je niets mee doet. Te lang op voorhand de geweren klaar maken is dus geen goed idee.

Verbergen

Tijdsduur
Tijdsduur

Korte laser games van +- 10 min

benodigdheden
Benodigdheden

KLJ met lasergeweren
Lasergame verjaardagsfeest

Koning laser game

De spelers worden opgedeeld in 2 teams of 3 teams1 Speler van elk team is is de koning (Geef hem meer levens, 25 ipv 10) en moet kost wat kost beschermd worden tegen de andere teams.  Het team verliest als de koning wordt uitgeschakeld (Ook al zijn er nog andere spelers levend). Teamwork is in dit spel erg belangrijk! Je kunt de koningen eventueel shot-blasts geven om ze sterker en herkenbaar te maken.

Tijdsduur
Tijdsduur

Laser games + 15 min

benodigdheden
Benodigdheden

Reddingsmissie (Blinde piloot)

In dit laser game wordt er een blinde piloot aangeduid. De andere spelers worden opgedeeld in 2 teams: de slechteriken (team1) en het reddingsteam (team2). De piloot gaat zich verstoppen in het bos, zet zijn geweer (op team2) aan en doet een blinddoek om. Beide teams vertrekken vanuit een ander punt, 5 min nadat de piloot is vertrokken. Het doel van het reddingsteam is de piloot te zoeken en naar een safe zone te begeleiden (de piloot mag enkel bewegen als je zijn hand vast pakt). Het doel van de slechteriken is de piloot te zoeken en uit te schakelen. De beide team mogen elkaar ook uitschakelen om dit doel te verwezenlijken.

Tijdsduur
Tijdsduur

Korte laser games van +- 10 min

benodigdheden
Benodigdheden

Teambuilding lasergame
stoer lasershooting verjaardagsfeest

Huurling winkel

Voor dit spel dien je papieren geld briefjes uit te printen. Er moeten 2 spelbegeleiders zijn. 1 Spelbegeleider is winkel bediende in de huurling winkel. De andere loopt rond om het geld te verstoppen / uit te strooien.

De spelbegeleiders bereiden het spel voor door geldbriefjes in het bos rond te strooien / te verstoppen en een kleine winkel in het bos af te spannen met lint. Als het spel begint spelen alle spelers tegen elkaar (iedereen staat in solo mode). Iedereen probeert zo veel mogelijk geld op te rapen en de tegenstanders uit te schakelen. Als iemand is uitgeschakeld gaat hij naar de winkel. Hier kan de winkel bediende hem verkopen aan een andere speler die de gevraagde prijs biedt.

Lees meer...

De spelers kunnen zo teamleden kopen en hun team groter en groter maken. (Iedereen blijft wel nog altijd op solo staan, je kunt dus je teammaten raken). Het spel eindigt als er 1 grote groep is waar alle spelers inzitten. De tweede spelbegeleider haalt het geld op in de winkel en gaat het terug verstoppen in het bos. Als een speler in de winkel staat om andere spelers te kopen mag er niet op hem geschoten worden (zorg dat de winkel een beetje beschutting heeft, anders kunnen spelers toch op de kopers schieten).

Verbergen

Tijdsduur
Tijdsduur

Lang laser game van 30 min of 1 uur

benodigdheden
Benodigdheden

Phoenix laserguns of BRX lasergunsnep geld, een lint (om de winkel af te bakenen)

Plaats de bom (Counter-strike)

Dit is een spel dat is afgeleid van het bekende computer spel “Counter-strike”. De groep wordt opgedeeld in 2 teams: de bad guys en de good guys. De slechteriken beschikken over 1 Android smartphone waarop de app “Softair bomb timer” is geïnstalleerd. Deze app tovert je smartphone om in een bom! Het is de bedoeling dat de slechteriken de bom plaatsen op een afgesproken doelwit (markeren met tape of lint). Als ze hierin slagen binnen een bepaalde tijdspannen (in te stellen in de app), en de good guys slagen er niet meer in om de bom te ontmantelen, winnen de slechteriken. Als de tijd is vertreken, of de good guys kunnen nog net op tijd de bom ontmantelen, winnen de good guys.

Als de speler die de bom vast heeft wordt uitgeschakeld, moet hij de bom afgeven aan een andere medespeler.

Tijdsduur
Tijdsduur

Laser game tussen de 15 min en 30 min (zelf instelbaar in de app)

benodigdheden
Benodigdheden

Phoenix laserguns of BRX laserguns, Android smartphone met Softair bomb timer app. Tape of lint om het bom doelwit aan te duiden.

lasergamen op de scouts
lasershooting als teambuilding

Zombie spel

Het zombie laser game wordt gespeeld met de Falcon sensors van Lazertag.be.

De groep wordt opgedeeld in zombies en mensen. De mensen krijgen een lasergun en een sensor (maar zetten deze sensor nog niet aan!). De zombies krijgen enkel een sensor en zetten deze op hun hoofd. De zombies verstoppen zich in het bos en wachten tot de mensen komen. Als de mensen komen, proberen ze deze te tikken (met hun hand), voordat hun sensor begint te piepen. Als hun sensor begint te piepen, moeten ze zich terug verstoppen in het bos. Als een mens getikt wordt door een zombie, wordt hij-zij ook een zombie; hij-zij legt zijn-haar geweer weg en zet zijn-haar sensor ook in zombie modus.

Het spel gaat verder tot er geen mensen meer zijn. Meer informatie kan je terugvinden in de handleiding van de Falcon sensor.

Tijdsduur
Tijdsduur

Lang laser game van 30 min of 1 uur


benodigdheden
Benodigdheden

Verovering-laser game

Dit spel wordt gespeeld met de Falcon sensors van Lazertag.be.

In dit spel wordt de groep opgedeeld in 2 of 3 teams. Op het speelveld (bijvoorbeeld een bos) hangen er verschillende falcon sensors. Het is de bedoeling het gebied rond deze falcon sensors zo lang mogelijk in handen te hebben met jouw team. Op het einde van het spel tonen de falcon sensor welk team het gebied het langste in handen had. Het team dat het meeste gebieden het langste in handen had, is de winnaar.

Meer informatie kan je terugvinden in de handleiding van de Falcon sensors.

Tijdsduur
Tijdsduur

Lasergames van ongeveer 15 min

benodigdheden
Benodigdheden

Lasershooting met kinderen levering in Belgie