Lazertag halloween feestje

Halloween lasergame feestje

Zin in een leuk lasergame op Halloween? Goed idee! Maak het spel extra sfeervol met deze spelconcepten. Laat iedereen zich verkleden in een zombieweerwolf of vampier en maak het spel extra griezelig. Bekijk ook zeker eens onze standaard spelconcepten, deze zijn goed als opwarm spelletjes.

Wil je meer weten over het lasergame zelf? Lees er meer over op de lasergame informatie pagina.

Spelconcepten

Konining alien

Dit spel wordt gespeeld in 2 teams (Phoenix geweren of BRX geweren)

Iedereen krijgt 10 levens. In elk team wordt een koninging alien aangeduid.
De koninging alien moet ergens ter plaatsen blijven zitten, dit is het alien nest. Als een speler uitgeschakeld is kan deze terug naar het alien nest lopen en terug tot leven worden gewerkt door de koninging alien.
Als de koninging wordt uitgeschakeld kunnen de uitgeschakelde spelers niet meer tot leven worden gewekt. Welk alienras blijft als laatste over?

LET OP! Met brx-laserguns kan je de levens instellen op 1,3,5,10 of 15.

Koning alien

Weerwolf lazertag

Dit spel moet je in een turnzaal spelen.

Zorg ervoor dat er veel obstakels in de turnzaal staan.

Verloop van het spel:

Zorg eerst dat de spelers achter elkaar staan met de ogen gesloten. Alle spelers worden verdeeld over 2 teams, je hebt een team weerwolven en je hebt een team mensen. De guns van de mensen stel in op team 1 en de guns van de weerwolven in team 2. De spelers die in weerwolven team zitten geef je een tik op de rug, zo weten zij dat ze weerwolven zijn. Geef iedereen 10 levens en zet het spel op indoor.

Het spel speelt zich in 2 delen af. Overdag zoekt elke speler een veilige slaapplaats en de weerwolven zoeken een plek waar ze makkelijk kunnen toeslaan.

Als het licht uit gaat mogen de weerwolven naar hartenlust in het rondschieten. Je telt 10 seconde af en het licht gaat weer aan.

Nu komt de stemronde. Iedereen gaat in een kring zitten en samen beslissen alle overlevende over wie de weerwolf zou kunnen zijn. Men duidt elke ronde 1 slachtoffer aan en deze zijn geweer gaat uit.

Het spel gaat door tot er ‘s nachts niet meer geschoten wordt.

Het is bijzonder belangrijk dat de spelers NIET schieten overdag en de burgers ook niet. Je kunt enkel de tegenstander raken dus je weet snel wie tegen je speelt.

De weerwolven moeten dit spel tactisch spelen willen ze overleven.

Weerwolf en mens silhouet
weerwolf silhouet
benodigdheden
Benodigdheden

Phoenix laserguns

Virus Lazertag

Het doel van het spel is simpel. Probeer zoveel mogelijk keer het besmette terrein over te steken zonder uitgeschakeld te worden. Je kan het vergelijken met dikke Bertha.

Hoe gaat het spel te werk:

Eerst moet je het terrein goed voorbereiden zorg voor genoeg obstakels om achter te schuilen. Voorzie ook twee veilige punten die minstens 30 meter van elkaar liggen.

Één speler moet in het midden gaan staan met een falcon sensor op zijn hoofd. Deze persoon is geïnfecteerd met het virus en probeert zijn besmetting door te geven naar de anderen. Dit kan hij door ze aan te tikken. Hij mag enkel in het midden van het veld zich verplaatsen en moet uit de kampen blijven. Duid deze zone goed aan.

De andere spelers krijgen allemaal een geweer op solo. Ze kunnen de geïnfecteerd afschieten met hun geweer. Als de sensor op hun hoofd piept mogen zij volgende ronde niet meer mee mensen infecteren. Ze starten bij post 1 en krijgen hier een bolletje op hun hand getekend. Nu moeten ze door het besmette gebied lopen naar post 2. Hier krijgen ze indien ze nog leven een streepje door hun bolletje. Hun eerste punt. Nu kunnen ze terug oversteken om opnieuw een bolletje te gaan halen. De persoon met de meeste doorstreepte bolletjes wint.

Tip! Zet alle geweren op indoor! Dit maakt het spel moeilijker voor de overlevende!

Virus lasergame

Zombie plaag

De stad wordt belaagd door zombies en je moet met jouw team zolang mogelijk in leven blijven!

Team 1: De mensen verdedigen zo lang mogelijk hun basis (speeltuintje, kamp in turnzaal, kamp op speelplaats, …)Dit team krijgt ook 25 levens. Zodra alle spelers uitgeschakeld zijn stopt de tijd.

Team 2: De zombies proberen zo snel mogelijk alle mensen uit te schakelen in hun kamp. Alle zombies krijgen slechts 10 levens. Zodra een zombie uitgeschakeld is moet deze 2 minuten aan het startpunt van de zombies wachten voor hij terug mee mag doen. Het geweer wordt dus door de spelleider gereset.

Na afloop van het spel verwisselen de teams van rol zodat je de twee tijden aan elkaar kunt aftoetsen.

LET OP! Met brx-laserguns kan je de levens instellen op 1,3,5,10 of 15.

Zombie lasergame
Zombie silhouet
Benodigdheden

Phoenix laserguns of BRX laserguns

groepsfoto lasergame

Lasergame informatie

Lasershooting is een leuk spel voor jong en oud (geschikt van 8 tot 99 jaar). Huur het lasergame en speel op een verjaardagsfeestje , teambuilding of vrijgezellenfeest! Lasergamen op eigen locatie is goedkoop, onze prijzen starten bij 50 euro voor 8 spelers. Neem een kijkje op de tarieven pagina. Wens je meer info over het lasergame, kijk dan eens op de informatie pagina. Benieuwd naar de lasergeweren ? Lees er meer over op de materiaal pagina. Bang dat je niet genoeg inspiratie hebt voor het lasergamen, doe inspiratie op bij de spelconcepten.